מציאת ספקי דרופשיפינג לחנות ווקומרס

אחד האתגרים בדרופשיפינג הוא מציאת ספקי דרופשיפינג אמינים. בדרופשיפינג (להלן יקוצר ל"דרופ") אין לכם בעצם מוצר פיזי ביד. אתם לא יבואנים שמחזיקים מלאי, או יצרנים שמייצרים את המוצר. אתם תלויים אך ורק בספקים שאותם מעולם לא פגשתם ומוכרים מוצרים, שרוב הסיכויים, מעולם לא החזקתם פיזית. העובדה הזו מעלה לא מעט סוגייות תפעוליות, בעיקר – מה קורה אם המוצר נגמר במלאי? וגם – מה קורה אם יש שינויים במחיר? אפשר לצפות שבחנות עם עשרות מוצרים – זה יכול להיות כאב ראש לא קטן לשמור את הכל מסונכרן. אז מה עושים? כמו בהרבה מקרים דומים, הפתרון הוא באוטומציה של התהליך.

במאמר הזה אסקור יותר את הצד הלוגיסטי של התהליך – ספקים, מלאי מחיר וכו…יש לי מאמר שלם על איתור מוצרים טובים לדרופ.

אז אם בלוגיסטיקה עסקינן – ישנם מספר שירותים ופתרונות שעושים בדיוק את זה – מקשרים בין ספקים לבין בעלי חנויות (דרופשיפרים), ומאפשרים אוטומציה של רוב – ובמקרים מסוימים, כל התהליך.חשוב להדגיש שאלו שירותי צד שלישי כלומר הם לא מטעם הספק ולא מטעם בעל החנות (הדרופשיפר). הם רק מספקים את הקישור בין שתי הגורמים הללו בעלי האינטרס המשותף. מה שמאפשר את הדבר הנפלא הזה היא טכנולוגיה נפלאה כשלעצמה שנקראת REST API. מבלי להיכנס יותר מידי לפרטים טכניים, REST מאפשר לשני אתרים ברשת לתקשר ולהעביר מידע אחד לשני. במקרה בו אנחנו דנים – לקבל עדכונים על מלאי ומחירים מהספק, ומצד המוכר, לעדכן את הספק על הזמנה שנכנסה או הסרה של מוצר מהחנות. סיכום של תהליך העבודה עם שירות מהסוג הזה יראה פחות או יותר ככה:

  1. הדרופשיפר נרשם לאחד מהשירותים הללו (שתכף נסקור).
  2. הוא מחבר בין האתר שלו לשירות, מה שמאפשר סנכרון של מידע בין האתר לשירות.
  3. הוא מחפש מוצרים מתאימים ומוסיף אותם לרשימת יבוא. ברשימת הייבוא הוא יכול לערוך את הטקסטים ואת המחירים של המוצרים שאותם הוא מתכוון לייבא לחנות.
  4. הוא מייבא את המוצרים. לאחר הייבוא ניתן לערוך אותם כמו מוצר רגיל (למשל עריכה של תמונות במידה וצריך, ביצוע התאמות SEO וכו').
  5. כאשר מתבצעת מכירה, ההזמנה מועברת דרך השירות לספק. התשלום מועבר לספק דרך אמצעי תשלום שהגדיר הדרופשיפר בשירות, כאשר הרווח הוא ההפרש בין מה ששולם לספק, לבין מה שהלקוח שילם.

נשמע פשוט, וזה אכן פשוט. עדיין חלות פה כל המגבלות של דרופשיפינג – מתח רווחים קטן יותר, ואחריות שלכם – דרופשיפרים, על ביצוע מוצלח של העסקה. אבל, ללא ספק נחסכה פה כמות ענקית של עבודה ידנית. רוב השירותים שאסקור משתמשים באליאקספרס כמקור. ובאמת, פעמים רבות ניתן להשיג באליאקספרס מוצרים טובים, מספקים מהימנים עם ביקורות טובות במחירים נמוכים הרבה יותר מאשר קניה לכאורה ישירות מספק. מה גם שקשה לנצח את מבחר המוצרים העצום שיש באליאקספרס.

דרופשיפינג מאליאקספרס

רוב השירותים שאדבר עליהם במאמר זה עושים בדיוק מה שאומרת הכותרת (כלומר דרופשיפינג מאליאקספרס – קצת חזרתיות בשביל SEO לא הרגה אף אחד:). נראה שלמרות המגבלות, זו השיטה הכי קלה ויעילה להתחבר למאגר נרחב של מוצרים וספקים עם מוצרים במחירים טובים.

AliDropshipהמומלץ ביותר 🥇

אחרי התנסות עם כל השירותים שלהלן, אני יכול לסכם ולומר שזו האופציה הטובה ביותר. זו האופציה הכי אמינה, קלה לשימוש – ובאופן מפתיע גם הזולה מבין כולם. החסרון היחיד (אם אפשר לקרוא לזה חיסרון) שהכל מתנהל דרך ממשק הוורדפרס, מה שדורש הבנה קצת יותר בסיסית בממשק.

להבדיל מהשירותים האחרים שאסקור, במקרה הזה מדובר על תוסף של ממש שמתקינים באתר. תהליך העבודה הוא די דומה. מתקינים את התוסף באתר. נכנסים לאליאקספרס ומתחילים לייבא מוצרים. מעניין לציין שהתוסף מגיע בשני "טעמים" או כתוסף שמתחבר לווקומרס או כתוסף עצמאי (כלומר ללא צורך בהתקנת ווקומרס). עלות השימוש היא 89$ – תשלום חד פעמי, וזה כולל תמיכה ועדכונים לכל החיים, וגם ללא הגבלה על כמות המוצרים שניתן לייבא או על מכירות.

לפני שקונים, אפשר לבדוק איך נראים הדברים מאחורי הקלעים עם חשבון דמו. גם פה תוכלו לבחור אם להשתמש בגרסה שמתחברת ל woocommerce או בגרסא העצמאית.

ali2woo

גם במקרה הזה מדובר על תוסף. התמחור שלו קצת שונה משל AliDropship – רכישת התוסף הבסיסי היא בעלות של 40$ (ניתן לרכוש דרך codecanyon) – תשלום חד פעמי. רכישת התוסף מקנה גישה ליבוא של כ – 1000 מוצרים, כאשר מספר ההזמנות והעידכונים (מחיר, מלאי) לא מוגבל. מעל ל 1000 מוצרים, תצטרכו להרשם לתוכניות היותר מתקדמות, וזה כבר מתומחר בעלות חודשית (אפשר לראות את טבלת התמחור המלאה כאן)

עם תג מחיר מפתה מאוד ויכולות שלא נופלות מאלו של AliDropship, זו אלטרנטיבה מעניינת מאוד. 1000 מוצרים זה המון, ככה של 90% מהאנשים, 40 הדולר הראשונים יספיקו להרבה זמן.

ShopMaster (⚠ לא זמין יותר)

אל השירות הזה הגעתי ישירות מתוכנית הדרופשיפינג של אליאקספרס. זה שלאליאקספרס יש תוכנית דרופשיפינג ייעודית – זה כלעצמו היה שוס והפתעה. כאשר נרשמים לתוכנית, מתווסף לחשבון חלק יעודי לדרופשיפרים, שם הופיע קישור לשירות הזה. העובדה שהוא קיבל המלצה ישירה מאלי – נותן לו בעייני כמה נקודות בונוס. בלי קשר זה שירות שנראה מבטיח מאוד. קודם כל, התוכנית החינמית שלו ממש נדיבה – אפשרות ל 800 מוצרים, קישור של 2 חנויות, ונגישות לכמעט כל הפיצ'רים שבתשלום, רק בגישה יותר מוגבלת. די והותר למתחיל שרוצה "להרטיב את הרגליים" לפני שהוא מתחייב להוצאות גדולות יותר. דבר נוסף שהופך את shopmaster לייחודי, זה העובדה שעל אותו חשבון (!) אפשר לשלב 2 ערוצי מכירה – למשל חנות ווקומרס וגם חשבון איביי. עוד נקודה ייחודית – הוא עובד עם ספקים אחרים מלבד אליאקספרס – banggood.com המעולים, ועוד שני אתרים סינים לא כ"כ מוכרים, אבל עם המון מוצרים ומחירים ממש אטרקטיבים (china brands ו gogo mall). 

Aveeto (⚠ לא זמין יותר)

שירות די חדש. התוכנית הבסיסית שלהם חינמית, ומאפשרת הוספה של 25 מוצרים, וטיפול ב 25 הזמנות בחודש – כמות יפה לכל הדעות להתחלת עבודה ולבדיקת השירות לפני שמשלמים. ניתן גם להוסיף תוסף לכרום שמאפשר הוספה של מוצרים לרשימת היבוא בזמן גלישה באליאקספרס.

WOODROPSHIP

כמעט אותו דבר כמו aveeto. ההבדל העיקרי הוא שב Aveeto, ניתן להירשם לתוכנית חינמית בעוד שב -woodropship, אין ממש מסלול חינמי. מצד שני, זה שירות  השירות הרבה יותר ותיק, עם פחות תקלות ותמיכה טובה. ניתן להירשם לתוכנית ניסיון, אבל היא נגמרת אחרי 7 ימים, שלאחריהם תאלצו לשלם 14.99$ לחודש (לתוכנית הכי "קטנה"). מעבר לזה, הממשקים והיכולות מאוד דומים ל Aveeto. כמו כן גם ל-woodropship יש תוסף לכרום שמאפשר יבוא מוצרים ישירות לחשבון תוך כדי גלישה באליאקספרס.

שווה להרשם רק כדי להשוות בין שני הממשקים -רק קחו בחשבון, שאחרי שבוע החשבון שלכם יוקפא ותידרשו לשלם.

woodropship - תוכנה לדרופשיפינג בחינם

Ezusy

שירות שבהחלט נראה מבטיח. מכיל את כל האטומציות המתבקשות. מכיל אופציה לרישום ראשוני בחינם עם אופציה לייבא 150 מוצרים (מכובד מאוד) – אבל ללא האופציה לעדכוני מלאי ומחיר. חבילות בתשלום מתחילות ב 9.90$.

אם משהו מהקוראים התנסה/מכיר – אשמח לשמוע.

dropified.com

כמו כל הנ"ל – ההבדל היחיד זה שאין להם תוכנית חינמית (חסרון גדול בעייני), אבל כן יש להם תוכנית WHITE LABLE שאפשרת למכור מוצרים עם מיתוג של החברה שלכם.

dropship.me

dropship.me זה האח הקטן והממזרי של AliDropship. באתר שלהם כתוב:

DropshipMe allows you to easily import selected AliExpress products with clear, already edited titles and descriptions to your WordPress store

תוכנה לדרופשיפינג

כמו אחיו הגדול, מדובר פה על תוסף שמתקינים באתר ולא על ממשק חיצוני. אחרי הזנת מפתח API תקבלו גישה למאגר המידע שלהם שכולל, לטענתם, רק מוצרים מאיכות גבוה (הרבה הזמנות, ספקים אמינים) ותוכלו, בלחיצת כפתור, לייבא מוצרים לאתר. האוטומציה פה היא מינימלית – אין ניהול מלאי או מחירים, ואת ההזמנות תצטרכו לעשות ידנית.

אני חייב לומר שלפני שהורדתי את התוסף והתנסתי איתו, הייתי קצת סקפטי. אבל, יש לו כמה יתרונות גדולים על כל מה שסקרתי עד עכשיו:

  1. תהליך היבוא מהיר מאוד. הממשק נוח, יש אפשרות לחפש מוצרים ישירות מהאתר בלי לגלוש באליאקספרס. עקרונית, תוך דקה אתם יכולים להקים מוצר בחנות.
  2. הכותרות, הטקסטים והתמונות מגיעים ערוכים – וזה יתרון גדול. הרבה פעמים צריך לערוך את התמונות כדי להוריד מהם כל מיני לוגואים או לסדר את החיתוך. גם העובדה שהכותרות והטקסטים עברו עריכה חוסכת את ההתעסקות בלתקן את האנגלית הנוראית של המוכרים באליאקספרס.
  3. שיטת התמחור מבוססת חבילות. כלומר, בהתחלה אתם יכולים לייבא חמישים מוצרים בחינם. רוצים עוד 100, תשלמו 29$ נוספים. ברגע שיבאתם מוצר הוא יורד לכם מהחבילה. אין פה תשלום חודשי מתמשך, וזה יתרון מאוד גדול למי שרוצה רק "לקפוץ למים" ולהתחיל עם מינימום עלויות הקמה.

דרופשיפינג "ישיר"

בדרופשיפינג "ישיר" ההזמנה מתבצעת ישירות מול הספק – ולא במסגרת של אתר קמעונאי (Retail) כמו אלי אקספרס. כשהתחלתי להתעניין בתחום, קראתי במקומות רבים שהדרך לעבוד במקרה הזה היא פשוט ליצור קשר עם ספק סיטונאי (Wholesale) ולעבוד ישירות דרכו. אחסוך לכם המון שעות מבוזבזות – זה לא עובד. לרוב הם לא מוכנים לזה, קשה מאוד למצוא ספק אמין שיכול לתת מחירים תחרותיים ועם יכולות טכנולוגיות מתאימות. לואקום הזה נכנסים שירותים, שכמו השירותים שנסקרו עד עכשיו, מספקים פלטפורמה טכנולוגית נוחה לקישור בין ספקים למוכרים, כולל אוטומציה של מלאי, מחירים והזמנות.

cjdropshipping

CJDropshipping זה ספק עצמאי שכולו, כפי שהשם מרמז, מוקדש לדרופשיפיינג. יש לה לטענתם 9 מחסנים ברחבי העולם, והם מספקים פתרון טכנולוגי שלם לקישור לחנות און ליין (עובדים עם מספר פלטפורמות מסחר – בניהם EBAY, SHOPIFY, וכמובן WOOCOMMERCE). הממשק נראה קצת מיושן, וקשה להבנה,אבל עם הרבה פיצ'רים רלוונטים שיכולים לחסוך זמן וכאב ראש. מבחר המוצרים נראה מבטיח – לא באותה רמה של אליאקספרס, אבל מספיק גדול ומגוון.

Spocket

Spocket זהו שירות קנדי שאוסף ספקי דרופשיפינג מכל העולם, ומרכז אותם תחת ממשק אחד נוח וזמין. גם פה, ההתחברות לוורדפרס קלה ולאחריה תוכלו לייבא מוצרים לאתר, ולקבל עדכונים חיים על מחירים ומלאי.יש תוכנית חינמית ללא הגבלת זמן, אבל כן מוגבלת בכמות המוצרים. המחירים קצת יותר גבוהים מאליאקספרס, אבל יש היצע עשיר של מוצרים, וגם מוצרים מיוחדים יותר, שלא ניתן למצוא באליאקספרס (מותגים אמריקאים ואירופים שלא מוכרים באליאקספרס).

spocket - תוכנה לדרופשיפינג מאירופה וארה"ב

appscenic.com

יחסית חדשים בשוק, אבל נראים מבטיחים. אוסף מכובד של ספקים ומוצרים, במחירים לא רעים. עדיין המחירים של אליאקספרסס יותר טובים. מנגד – מרבית הספקים ב appscenic הם אמריקאים או קנדים – לכן מי שפונה לשוק הזה, זה יתרון – כי זה מאפשר לצמצם את זמני המשלוח באופן מהותי.

תוכנית הדרופשיפינג של banggood

banggood זה אתר קניות סיני עם מוצרים מגניבים ממש במחירים טובים. להבדיל מאליאקספרס, לא מדובר פה על זירה של ספקים שונים. הקניה וההתנהלות מתבצעים מול האתר עצמו. הם מציעים תוכנית מיוחדת לדרופשיפינג, עם הנחות על רכישה – בין 5%-20%, תלוי בהקף המכירות שלכם. אומנם אין להם התממשקות ספציפית עם וורדפרס (כן יש להם עם איביי), אבל זהו מקור טוב למוצרים טובים במחירים נמוכים.

סיכום

כפי שאתם רואים, בכל מה שקשור למציאת מוצרים לדרופשיפינג – אליאקספרס לוקח. קשה להתחרות בכמות המוצרים ובמחירים שהם מציעים. עם זאת, גם לפתרונות הדרופשיפינג הישיר יש מקום, ויתרונות מסוימים על אליאקספרס. כל אחד צריך לבחור מה שמתאים לו.

אם אתם מכירים שירותים אחרים, או ספקים אחרים שאתם רוצים להמליץ עליהם – אשמח לשמוע, ואולי אשלב אותם במאמר.

אם אתם רק מעוניינים לקבל הצעת מחיר לבניית חנות דרופשיפינג מבוססת וורדפרס  אפשר ליצור איתי קשר פה.

ועכשיו, נראה אתכם סופרים כמה פעמים מופיע המילה "דרופשיפינג" במאמר – בין הסופרים נכונה יוגרל לייק 🙂

say dropshiping once agein

עזרו לי לעזור לכם

אני כותב ומעדכן את התכנים באתר מתוך רצון לעזור לאנשים אחרים כמוני שרוצים להתחיל בתחום הדרופשיפינג. העזרה שלכם, הגולשים, עוזרת לי להמשיך לתחזק את האתר ולהביא לכן תכנים איכותים ועדכניים.

איך אפשר לעזור?

  • אם אתם מתכוונים לרכוש אחסון, אני מאוד ממליץ על ואנגוס, הם חברה ישראלית עם תמיכה מעולה, ותשתית טכנית מצויינת שתעשה את האתרים שלכם מהירים וקלילים. הזנת קוד הקופן הזה 2BC2WL45DV תתנן לכם הנחה של 10% ולי עמלה קטנה על העובדה שנרשמתם דרכי.
  •  המלצתי, ואני עדיין ממליץ על ALIDRIPSHIP כאפשרות הטובה ביותר. אם החלטתם לרכוש, אודה לכם אם תרכו אותו דרך הלינק הזה
  • תנו מבט על שירות שאני מציע בניית חנות דרופשיפינג בוורדפרס. אם אתם רצינים לגבי דרופשיפינג – אני אכין לכם את כל מה שצריך לחנות דרופ זריזה ויעילה.